2014 Monaco Historic Grand Prix

5/2/2014  Sport

The 9th Monaco Historic Grand Prix will take place from 9 to 11 May 2014



The Historic Grand Prix, which has been organized by the Automobile Club of Monaco since 1997, is held every two years.

This speed race takes place on the Principality's race circuit.  This year, the Monaco Historic Grand Prix is celebrating its ninth edition.

On the program: 
Friday 9 May 2014
12.30 p.m. – Circuit closed to road traffic
2.30 p.m. – 2.45 p.m. - Renault F1 Turbo - Damon Hill for Sky Sports GB TV – Circuit closed 
3 p.m. – 3.20 p.m. – Race A – Pre-war Grand Prix cars and Voiturettes 
3.50 p.m. – 4.10 p.m. - Race B – Pre-1961 F1 Grand Prix cars and F2
4.40 p.m. – 5.00 p.m. - Race E – F1 Grand Prix cars (1966 - 1972) 
5.30 p.m. – 5.50 p.m.- Race G – 2-liter F3 cars (1974 - 1978) 
7.30 p.m. Circuit opens to road traffic
Saturday 10 May 2014
6.30 a.m. – Circuit closed to road traffic
8.30 a.m. – 8.50 a.m. – Race D – F1 Grand Prix Cars - 1,500 cc (1961 - 1965)
9.20 a.m. – 9.40 a.m. – Race C – Sports Cars raced from 1952 – 1955
10.10 a.m. – 10.30 a.m. – Race F – F1 Grand Prix cars (1973 – 1978)
11.00 a.m. – 11.20 a.m. – Race A – Pre-war Grand Prix cars and Voiturettes 
11.50 a.m. – 12.10 a.m. – Race B – Pre 1961 F1 Grand Prix cars and F2
12.35 p.m.  – 12.50 p.m. - Renault F1 Turbo Alain Prost - Jean-Pierre Jabouille for CANAL + - Circuit closed
1 p.m. – 1.15 p.m. - "Silver Arrows" ("Flèches d'Argent") – AUTO UNION by Chopard Parades Circuit closed
1.30 p.m. – 1.45 p.m. "Credit Suisse Classic Car Rally" Parade (3 laps – 40 cars)
Circuit closed
2.30 p.m. – 2.50 p.m. Race E - F1 Grand Prix cars (1966 – 1972)
3.20 p.m. – 3.40 p.m.  Race C – Sports cars raced from 1952 – 1955
4.10 p.m. – 4.30 p.m. Race D – 1,500 cc F1 Grand Prix cars (1961 - 1965)
5.00 p.m. – 5.20 p.m. Race G – 2-liter Formula 3 (1974 – 1978)
5.50 p.m. – 6.10 p.m. Race F – F1 Grand Prix cars (1973 – 1978)
7.30 p.m. Circuit open to road traffic

Sunday 11 May 2014 
7.30 a.m. – Circuit closed to road traffic
9.30 a.m. – 10 a.m.  – Race A – Pre-war Voiturettes and Grand Prix cars 10 Laps or 30 minutes
10.35 a.m. – 11.05 a.m. - Race B – Pre 1961 F1 Grand Prix cars and F2 - 10 Laps or 30 minutes
11.40 a.m. – 12.15 a.m. – Race D – 1,500 cc F1 Grand Prix cars (1961 - 1965) 12 Laps or 35 minutes
12.40 p.m. – 12.55 p.m. - "Silver Arrows" ("Flèches d'Argent") – AUTO UNION by Chopard Parades Circuit closed
1.15 p.m. – 1.30 p.m. - Renault F1 Turbo Jean-Pierre Jabouille and X - Circuit closed
2 p.m. – 2.30 p.m. – Race C – Sports Racing cars raced from 1952 to 1955 10 Laps or 30 minutes
3.05 p.m. – 3.50 p.m. – Race E – F1 Grand Prix cars (1966 – 1972) 18 Laps or 45 minutes
4.25 p.m. – 5.10 p.m. Race G – 2-liter F3 cars (1974 -1978) 18 Laps or 45 minutes
5.45 p.m. – 6.30 p.m. – Race F – Grand Prix F1 cars (1973 – 1978) 18 Laps or 45 minutes
7.30 p.m. – Circuit open to road traffic
8.30 p.m.

Full info:  http://www.acm.mc


Number of views : 1917